23 AUGUST 1944 – 23 AUGUST 1959 

 

A XV-a ANIVERSARE

DE LA
INSTAURAREA TERORII

IN

ROMANIA  

COMUNITATEA ROMANILOR DIN SPANIA

MADRID

1959

EUROPA CARE SUFERĂ

„Romania continua sa fie citadela fara vise a Occidentului. Romania nu poate si nici nu trebuie sa moara. Fiica lui Traian, sora care lipseste marii familii latine, Tracia cea cu campuri verzi pline de struguri albastrii citata in „Iliada”, aparatoarea alfabetului roman in fata literelor chirilice orientale, vesel si frumos meleag al horei, tara de unde provine aurul, tara arhanghelilor care se lupta cu dragonii, aceasta harta cu 20 milioane de crestini inasimilabili rusilor, durerea Europei, are dreptul de a fi auzita.

Romania nu poate muri. Nu se poate ca acesa bucata din trupul Europei si al latinitatii, falsificat (de rusi – nn.) cu cea mai mare grija, plamadit de mai bine de o mie de ani in sangele varsat, sa sfarseasca printr-un petic de hartie nedreapra de pe masa banchetului de la Yalta intre o votca si un whisky apartinand vanzatorilor razboiului inceput in numele libertatii popoarelor.” 

AGUSTIN DE FOXA 

In aceasta a cincisprezecea aniversare a instaurarii terorii si exterminarii in Romania, noi romanii refugiati, amintim chemarea lansata lumii libere pe 13 decembrie 1957 de catre marele spaniol si prieten care a fost Agustin de Foxa. Speram ca aceasta evocare emotionanta sa serveasca drept speranta ca ONU si puterile occidentale au inteles intr-un final ce pericol reprezinta pentru binele lumii libere cresterea puterii comuniste; speram sa vedem in aceasta intelegere posibilitatea realizarii visurilor noastre: libertate Romaniei, libertate Europei de Est.

EUROPA CARE SUFERĂ

EUROPA CARE SUFERĂ

EUROPA CARE SUFERĂ

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s