BERNA

14-15 FEBURUARIE 1955 

LIBERTATE PENTRU ROMANIA SI FII SAI EROICI DE LA BERNA

BERNA 

Voi care aveti libertate si credinta, 

Amintiti-va de cei care au fost vanduti de catre Occident sclaviei sovietice, martirii libertatii aruncati viermelui tiraniei fara Dumnezeu.

Jos, sub piatra de mormant a despotismului care le zdrobeste carnea, in sufletul lor neinvins, se ridica samanta cumplita a libertatii luptatoare.

Nu-i abandonati caci ziua in care furtuna va veni, nu veti avea alti prieteni pe fata pamantului decat pe cei care acum sufera in tenebre pentru Dumnezeu si pentru demnitatea umana. 

Liga romanilor liberi

BERNA

BERNA

In noaptea de 14 februarie 1955 tinerii patrioti romani, Oliviu Beldeanu, Ion Chirila, Stan Codrescu, Dumitru Ochiu si Teodor Ciochina, au luat cu asalt Legatia comunista a tarii lor subjugate, la Berna in Elvetia. Aceasta actiune curajoasa a demascat intrigile subversive ale dilplomatilor comunisti si a ridicat moralul atat de incercat al rezistentei aflata dincolo de Cortina de Fier.

Romania a fost cedata dominatiei sovietice in 1944-1945, in momentul in care armata sa lupta alaturi de Aliati, devenind a patra forta combatanta a efortului Aliat de razboi. In 1947 Statele Unite si Marea Britanie au incheiat un tratat de pace cu agentii Moscovei in Romania. Timp de 11 ani Romania a fost insangerata de armatele de ocupatie sovietica, care au adus in tara sclavie, munca fortata, teroare politica si deportari.

Chiar in acest moment, sub semnul „spiritului de la Geneva” populatia provinciilor romanesti din rasarit, Basarabia si Bucovina, este deportata in desertul Kazakstanului.

BERNA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s